Biciklirajte općinom Legrad!

Općina Legrad od veljače 2017. godine provodi projekt pod nazivom Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Cilj projekta je valorizirati prirodnu baštinu na području općine Legrad na održiv način radi doprinosa društveno-gospodarskom razvoju, povećanju broja posjetitelja i atraktivnosti područja prirodne baštine te uspostave sustava upravljanja posjetiteljima. Sam projekt je u završnoj fazi te je u sklopu njega odrađen velik broj aktivnosti – izgradnja šetnice na Šoderici, opremanje igrališta, nabava električnog vozila za prijevoz posjetitelja, izrada Akcijskog plana posjetiteljima, izrada Studije valorizacije prirodnih vrijednosti i još mnoge druge.

U sklopu projekta izvršena je i nabava 10 električnih bicikala tvrtke Ducati komponenti d.o.o. iz Ludbrega. Vrijednost bicikala je iznosila 143.750,00 kn. Električni kotač pretvara bicikl iz klasičnog u električni. Bicikli su nabavljeni kako bi se koristili za samostalnu vožnju općinom Legrad i posjećivanju njenih prirodnih bogatstava kao što su to Šoderica, biosferni rezervat Mura-Drava-Dunav te Ornitološki rezervat Veliki Pažut. Bicikli se mogu iznajmljivati besplatno i mogu se preuzeti u prostorijama Općine Legrad.